- Ovde su u ponudi ozbiljni poslovi ali mene interesuje ovi seici i ta njihova elita da li imaju telohranitelje jer kako vidim nema kradja lopovluka i ostalog pa me interesuje da li imaju potrebu za tim? Jer ja slabo znam engleski mada bacam se na ucenje nema sta, a u tom poslu ne treba neko extra poznavanje jezika.

Sto se tice tvog pitanja za telohranitelje ne znam nista konkretno. Pretpostavljam da imaju telohranitelje posto, iako se niko mozda nece usuditi da im ‘obije’ palatu, ne znaci da nema kriminala – u Emiratima su pljackali zlatare i slicno, i to nasi kriminalci, a ima i ruskih, verovatno i indijskih, pakistanskih … Seici pritom cesto putuju i za putovanja se verovatno obezbede. Takodje, ubedjena sam da imaju svoje licno obezbedjenje jer je to jos jedan nacin da se “pokaze” bogatstvo i status.

A kako doci do tih poslova? Stvarno ne znam … Na netu sam nasla ovaj sajt - http://www.datadubai…ard_in_uae.html - koji bukvalno daje listu (na vise strana) “security” kompanija u Dubaiu. Odatle da pocnes, pa onda za dalje … ko zna gde te klik-po-klik odvede.

Srecno!

……………………………………………………………………………….

- Obezbedjenje hotela itd nije primamljivo jer mislim da su manje pare u pitanju?

Uglavnom si u pravu i plate su ne “manje” nego bas male, naisla na neke “ponude” od 1500 AED mesecno, sto je oko 300 eura, a za to je bezveze ici, poslovi sa tim platama su uglavnom namenjeni za Induse, Filipince, itd.

Kazem uglavnom, posto mislim da u Dubaiu to ne mora da bude pravilo za sve vrste obezbedjenja – ima veliki broj veoma luksuznih i skupih hotela, butika, zlatara, itd., za koje je moguce da zaposljavaju obezbedjenje na vecem nivou, sto bi trebalo da podrazumeva i vece plate … Ovo su samo moje neke pretpostavke, ali ima neke logike.

……………………………………………………………………………….

- Јесте да су различите земље у питању и врло је могуће да грешим у твом случају, али ево ти пример Турске. Неке послове, поготово везане за безбедност не могу да обављају странци. Ако је личност мало ” озбиљнија “. 

Da li stranci mogu da budu telohranitelji i obezbedjenje na zalivu? – Mogu. Ali da li je uobicajeno za “ozbiljnije” licnosti da imaju pored sebe strance … to je vec pitanje. Cak i da jeste, ne znam da li traze engleski, arapski, kakvo iskustvo … uh … prazna glava.

……………………………………………………………………………….

- Trazim neki posao u oblasti ekonomije i obezbedjenja. Pitas se naravno kakve to veze ima? He he pa strukovni sam ekonomista ali radim u obezbedjenju na malo visem nivou znaci ne ono stajanje na ulazu ispred splavova ili cuvanje nekog narko bosa vec u drzavnom aparatu, pa bi isao na godinu dve i kad bi nasao ponudu morao bi da uzmem neplaceno i sta ti znam tako da daj neki savet.

Sto se tice obezbedjenja, verovatno su plate uglavnom male – posto mislim da za to zaposljavaju uglavnom Induse (ono, cuvanje neke radnje, itd.), a za drzavne aparate i mozda bolje plate najverovatnije zaposljavaju svoje. Uglavnom takve poslove radi njihova vojska.

……………………………………………………………………………….

One thought on “Obezbedjenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>